... Ainakin yhden meidän porukan jäsenen osalta. Hakuro oli tänään uimassa ihan oikeasti ensimmäistä kertaa! Kävimme kävelyllä luontopolulla ja siellä meren rannalla heittelimme vähän keppiä. Ja kun keppi kerran karkasi sen verran pitkälle, etteivät kintut enää osuneetkaan pohjaan, niin uimasille siinä jouduttiin. Ja Hakurohan ui! Isäntäväki tuuletti tyytyväisenä rannalla (ja osittain myös kirosi, kun ei kamera sattunut mukaan).

Suuri tekijä oli varmasti Hakuron uskaltamisessa se, että hän sai eilen erinomaista esimerkkiä keneltäs muulta kuin omalta emältään. Olimme tapaamassa Hakuron kasvattajia Ruissalossa, kun he olivat Turun suunnalle saapuneet. Ruissalon leirintäalueella on erillinen koirien uittopaikka, jonne kulkumme yhdessä vaiheessa johti. Siellä oli mies heittelemässä labradorinnoutajalle vesilelua ja Heta (emä) juoksi myös veteen uimaan. Hakuron teki selvästi mieli mennä perään, mutta uskallusta ei vielä ollut riittävästi. Tuon esimerkin turvin poika kuitenkin uskaltautui tänään veteen!

1684231.jpg
Nämä asuivat vielä viime kesänä saman katon alla. Vasemmalta Hilla (Hetan aikaisemmasta pentueesta), Heta (emä) ja Hakuro

1684240.jpg
Lällällää! Heta näyttää kieltä.

1684246.jpg
Hilla

1684253.jpg
Heta syö purutikkua

1684258.jpg
Komia poika Ruissalossa