Sain maanantaina varsin erikoisen puhelun. Rotujärjestön edustaja soitti ja pyysi meitä mukaan tekemään televiso-ohjelmaa. Kyseessä on Erätulilla ohjelma ja siihen tehdään juttua luolakoirien kouluttamisesta. Workin Jack Russel kun on vahvasti luolakoira. Ohjelmassa siis seurataan sitä, miten Hakurosta tehdään luolakoira, millä menetelmillä koulutus suoritetaan, mitä tulee koulutustilanteessa huomioida ja miten metsällä ylipäätään käyttäydytään.

Kuvaukset aloitetaan kesän aikana, mutta esivalmennusta on ilmeisesti tiedossa jo aikaisemmin. Täytyy vähän pohjustaa tuota hommaa kouluttamalla ja hiomalla ihan perusjuttuja. Mitään metsästysjuttuja ei aleta tekemään, mutta perustottelevaisuutta pitää vähän parantaa.

Meidät oli siis valittu JRTCGB-fi rotujärjestön kautta. Tapio oli tuossa alkutalvesta rotujärjestön puheenjohtajan kanssa kokeilemassa, miten supimetsällä sujuu, mutta silloin Hakuro ei tajunnut muuta kuin hakea käpyjä pitkin metsää. Hän oli sitten suositellut meitä ko. ohjelmaan, Hakuro kun täyttää kesällä 2 vuotta joten ikä alkaa olla aika otollinen, varsinaista kokemusta ei vielä ole ja omistajat itse ovat kiinnostuneita asiasta.

Tätä odotetaan innolla!

Ainiinjoo. Oikein hyvää Aprillipäivää kaikille! Kieli ulkona