Kait tätä voi jo syksyksi sanoa, kun lämpötila on vähintään 10 astetta heinäkuuta alhaisempi, vettä sataa ja koulut ovat alkaneet, omanikin. Niin ja yksi syksyn lähenemisen merkki on, että porkkanapenkkimme on alkanut tuottaa ihan hyviä porkkanoita. Kauniita ne eivät ehkä ole, mutta maussa ei ole mitään moitittavaa. Olisi ilmeisesti pitänyt rankemmalla kädellä harventaa, tai sitten alunperinkin jo kylvää siemenet harvempaan, kun maasta nostetaan naimisissa olevia porkkanoita. Ei varmaankaan menisi EU:n laadunvalvonnasta läpi . Mutta ainakin tulee hyvä mieli koomisia porkkanoita syödessä. Ja tietty makua parantaa tieto siitä, että porkkanat on ihan itse kasvatettuja! Kuvia voisin laittaa tuossa myöhemmin tulemaan, mutta nyt ulkona sataa.

Yrttitarhasta ei tullut mitään. Itäneet taimet kuolivat vaikka teki mitä. Meillä ei siis nautita tuoreen basilikan tuoksusta, ei ruohesipulin mausta tai ripotella persiljaa salaattiin... Ehkä parempi onni ensi vuonna.

Ja kun koulut ovat kerran alkaneet, niin minäkin palaan koulun penkille. Ihan alakouluun asti. Ensimmäinen työharjoitteluni alkaa syyskuun alusta jolloin palaan takaisin kolmannelle luokalle. Pesti kestää kolme kuukautta eli syyskuun alusta marraskuun loppuun. Kävin hakemassa sopimukseni tuossa pari päivää sitten ja rehtori kertoi ko. luokan opettajan jo kovasti kyselleen minun perääni. Kiva tietää, että ainakin tulen olemaan tarpeellinen ja hyödyllinen. Innokkaasti jo työn alkua odottelen!

Oikein hyvää alkavaa syksyä kaikille!