Tänään, maanantaina, ilma oli tukahduttavan lämmin ja aurinko paistoi kuumasti. Siis erinomainen päivä lähteä isän kanssa pyörittämään siskonpoikaa/kummipoikaa Rikua Tykkimäen huvipuistoon. Olimme tuskin autosta nousset, kun taivas puiston yläpuolella aukesi ja niskaamme ryöppysi virkistävä ukkoskuuro. Sade piiskasi siihen malliin, että oli pakko investoida turistiputiikin sateenvarjoon, että säilyisimme edes vähän kuivina. Laitteiden istuinosat olivat märät ja sitä myöten myös armas takalisto, kun taskussa olleesta nenäliinan palasta loppui imuteho. Riku otti asiakseen huomauttaa useaan otteeseen, että herran hipiään huolella levittämäni aurinkorasva nyt kyllä liukenee joten minä otin asiakseni huomauttaa takaisin, että tämä rasva ei ole vesiliukoista, joten ollos huoleti. Jo kotona 7-vuotiaan nenänpäätä rasvatessa sain kuulla, kuinka pahalta rasva haisee. Kuittasin kommentin, että ”kyllä sinä siihen totut” johon mies totesi ykskantaan: ”Minä en ole mikään tottuva ihminen.” Tuohon oli aika hankala vastata enää mitään…

Joka tapauksessa, parin tunnin kuluttua sade loppui kokonaan ja aurinko alkoi kuivattaa sateen kastelemia ihmisiä. Isä ja Riku tosin olivat kauttaaltaan märkiä laskettuaan muutamaan otteeseen vesiliukumäestä. Omia laitesuosikkejani olivat edelleen aina niin ihanat Pilvenpyörä sekä Ketjukaruselli, johon nuorimmainen ei aluksi meinannut uskaltaa millään kyytiin. Lopulta kaveri uskaltautui laitteen pyöritykseen sillä lopputuloksella, että kävimme laitteessa neljä kertaa ja karuselli julistettiin puiston parhaaksi laitteeksi! Jokseenkin pyörällä päästämme suuntasimme lopulta kohti kotia, eikä Rikua tarvinnut edes kantaa autoon.

Huomenna suuntaamme auton nokan kohti Paraista, josta käyn hakemassa mm. ratsastuskamppeet. Samalla reissulla käymme ainakin Sinisimpukan luontokeskuksessa  Dragsfjärdissä sekä Turun linnassa ehkä joitakin poikkeamia muuallakin, jos kestävyyttä riittää. Tästä reissusta raportointia sitten myöhemmin.


 

Ps. Pahoittelen omien kuvien puuttumista, mutta yhteishuoltajuuskameramme on tällä hetkellä Tapiolla Ulvilassa.