Päätin kokeilla ensimmäisen kerran kunnolla mohairia. Ihana pehmeä neuloa ja vielä ihanampi ja pehmeämpi lopputulos. Mutta kyllä oli kettumainen purkaa! Hyvänen aika sentään, helpompaa oli purkaa virhe, katkaista lanka ja aloittaa uudella.

Neulottavanani oli kolmiohuivi, malli Novitan lehdestä (Talvi 2008). Kiva, yksinkertainen malli, kiva tehdä ja nätti lopputulos. Lankana Novitan lehden mukaisesti Novita Rose Mohair. Tykkään kovasti, omaan käyttöön tuli.

Tuossa eräänä iltana istuin täysin toimeettomana television ääressä ja oli perin orpo olo. Lankavarastossa oli samaa lankaa harmaan värisenä. Nyt tosin modifioin mallia sen verran, että tuo ruudun yläosan nurjat silmukat jätin pois. Näin pinnasta tulee hitusen sileämpi. Nätti tulee siitäkin. Stiina sopivasti kysyi, että tuleeko puikosta samanlainen huivi kuin mitä tuo sininen tuolla naulakossa ja myöntävän vastauksen jälkeen kysymys oli "teetkö sitä mulle?". Varsin ovelaa Nauru Huivilla ei nimittäin ollut vielä määränpäätä, joten tämä on menossa sitten Stiinalle.

Niiiiin, ja pienen muistutuksen jälkeen huomasin laittaa kuvan tuolla aikaisemmassa kirjoituksessa aloittamastani matosta. Lopputulos oli siis tällainen.

Matosta tuli noin puolitoista metriä pitkä ja lp-langan ansiosta oikein pehmoinen. Nyt on pehmeä ja lämmin vastaanotto varpailla, kun aamulla nousee sängystä. Ja kyllä tästä tuli hieman kirjava, mutta minä vasta harjoittelin.