Tänään sain valmiiksi Hakurolle neuleen, joka on tarkoitettu juuri hämäriin aikoihin kun heijastimesta ei ole vielä niin paljon hyötyä ja talviin, kun valkoinen koira mustilla korvilla juoksee valkoisessa hangessa, sikälimikäli sitä lunta tänä talvena saadan lainkaan. Lankana on käytetty Novitan ValoVille-huomiolankaa ja varastosta löytynyttä farkun sinistä Nalle-lankaa. Erityisen ylpeä olen tästä työstä siksi, että en käyttänyt minkään valtakunnan mallia, vaan koko työ on tehty "omasta päästä". Koirasta mitat, mallitilkun neulominen ja sitten räknäämään silmukka- ja kerroslukuja sekä miettimään lisäysten ja kavennusten paikkoja. Tapiolta tuli heti kommentti, että olisi liian lyhyt, mutta empä minä alunperinkään ollut tästä tekemässä viittaa. Olkoon sitten vaikka sellainen teinin napapaita. Hakuro kun on koiran vuosissa mitattuna reilu 12-vuotias.

1990504.jpg
Yksinkertainen malli, mutta silti ihan oma tekemä mallista lähtien! Hihoja en meinanutkaan tehdä, siksi nuo laatikkomalliset reiät ovat kohtuu pöhkön näköiset.

1990512.jpg
Tällainen tekele on kantajansa päällä. Koira ei ole tästäkään vaatteesta järin innoissaan, mutta suostui silti liikkumaan :)

Sitten kuvasin tänään yhden vanhan työn, jonka siis tein kesällä. Malli oli Novitan nettisivuilta ja lankana Samos lollipop, sininen. Ja juuri ennen kuin aloitin tämän työn, niin vannoin äiteelle, etten piiiiitkään aikaan tee pitsineuletta, kun on niin hirasta (samalla tässä muistui mieleeni yksi bolero, joka pitää kuvata ja laittaa kuvana tänne.) Ja sitten aloinkin tekemään tätä. Oli kyllä hyvin yksinkertainen mallineule, joten ei mennyt hermo tähän. Kiva tuli, vaikka tämä olisi kyllä saanut olla himpun verran pidempi.
1990524.jpg
Sininen pitsihuppari sinisellä päiväpeitolla on suhteellisen näkymätön. Tämä päällä olisi varmaan sinisessä huoneessa hyvä vakooja.

1990526.jpg
Neulepinta näyttää tältä.